Pengikut Sejati^^

Wednesday, June 22, 2011

Persoalan… d manekah jawapan?

Adekah aku susah nak paham orang atau orang yang susah nak paham aku?

Lagi.. adekah aku sengaja tak nak paham orang len, atau orang len pn sengaje tak nak paham aku?

Em, ye betul, tak baik nak menuding kesilapan kat org len ...


.. cermin n nilai diri sndr dulu..



Tapi kengkadang, dah cermin dah diri ni.. tak jugak berubah, cmtu jugak.. tak kisah la saiz n bentuk cermin macamane pon.. macam mak tiri Snowhite la jgk, dah mmg cermin ajaib tu kate beliau tak cantek, huduh..

tetap jgk la huduh…huhu

Betul ke kite ni betul2 paham diri sendiri? Aku tak rase ramai org paham diri dy sndr.. sedangkan kaunselor pn bleh bermasalah saikologi, apetah lagi patient yang dy nak rawat saikologi nye.. so, masing2 tersaikO..

Mmg dilema wanita seperti aku ni sering dlalui oleh para para wanita n pari pari lelaki di luar sane.. same jgk macam, kite sebok pikir n jage hati org len, tapi adeke org y kite pikir or jage atinye tu pikir tntg kite.. ade kot, tapi nisbah nye kecik je.. Nak puaskan hati dri sndr pn susah, apetah lagi nak puaskan hati org len.. aku percaya sume org bpikiran cmtu kcuali org y tak matang. So, sunat la cepat kalo nak matured =p

Em, nak mintak pndapat n komen la ye.. [ sila komen d bawah post ini :) ]

Aku ni jenis mudah berkawan, bergaul mesra y berbatas, peramah, suke bersosial.. tapi, kalo jalan jalan lebih suke sorang sorang, cth : shopping, jogging, merayap.. adekah itu satu kesalahan kalo aku tak ajak kawan2 aku?

Lagi… aku lebih mudah ceritakan hal aku dgn org2 yg aku rase lain bidang dari bidang aku..

cth : aku lebih suke cerita hal2 y private kat rumet aku y tak same bidang ngn aku, drp aku cerite kat classmate aku y sah sah same bidang ngn aku.. n aku jgk kurang gemar sebilik dgn org y same cos ngn aku. Ntah, tak tau nape.. knape ek?

Tapi aku rase, sbb dulu time diploma dah puas aku dok sebilik ngn classmate.. 5 sem aka 2 taon setengah tu dok skali, kat klas jmpe, balik klas same2, time makan same2, time tdo same2, time stady same2, buat asgment pn bnd y same, gossip bnd y same.. maybe sbb tu kot, byk sangat bersame same..huhu

Dulu aku rase im is an easy going person.. but now is different.

Kalo lah stress ni macam dress y cantik..

mesti aku tak stress.. hehee


Daa.. caa alif boOt =^^,=

3 comments:

FAthul DiNulwan said...

kalo org mcm aku lg la payh nak paham.."pending" haha..

amazing m a r i a said...

huhu.. no comment :)

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik