Pengikut Sejati^^

Friday, November 19, 2010

KEMALANGAN yang tidak DIRANCANG



“GEDEGANG!!” terkedu kejap aku bile dgar bunyi tu..huhu

Rase cemas gak sbb aku dah langgar kete Kancil y ade dpan aku ni…huhu

Lokasi : depan Kedai Razak, Rengit

Tujuannye aku nak ke Maybank, Rengit… kat situ mmg jalan nye kecik. Tambahan plak sesak.. yelah, depan Maybank ade skolah, org2 y berurusan ngan bank pn ramai.. jadi aku pn g parking kete jauh cket la dgn Maybank tuu.. aku pn parking la dkat depan Kedai Razak ni..

Abes je urusan aku kat bank tu, aku pn masuk kete, start enjin.. dpan aku ni ade Kancil y same2 jgk parking.. aku badget, aku bleh lepas ar bumper Kancil tu.. jadi aku pn masuk gear 1 pelan pelan lepas clutch, GEDEGANG!! oOps…huhu

Nsb bek la pemilik Kancil tu tkde..hOhO..

Adela 3 org y kt luar kedai tu prasan la agaknye.. tapi aku tgok dorg buat2 tak prasan je..huhu

So, aku pn buat tatau jela trus kua parking dgn jayenye, tapi peh, dalam hati. Ya Allah, ampunkanlah daku y tak sengaje langgar Kancil depan ni..amin.

Lg, nsb bek bumper Kancil tu bumper plastik.. jadi tak de kesan calar la.. Alhamdulillah

Adek aku si Syafiq ni dok bebel spanjang jalan nak balik..

Kusut aku, aku tinggal kang baru tau. Hah, BALIK JALAN KAKI!!!

4 comments:

Anonymous said...

haha..
kete kancil 2 kete aku woi..
ganti balik
(anuar nazif)
hahaha

N.A.S said...

patut la..aku dok mimpi org bawak kete lggr bumper org due tige hari lpas...(haha xder kaitan)..tp mmg mimpi btul..tp kete pesona ngn kncil la...kene praktis lg r tuh..bese la baru dpt lesen kn huhu..wokeh be careful lain kali..
p/s: kalo la kete nawi..menagis aku dbuatnye...ke lubang cacing aku cari dalangyer haha...

azie ismail said...

adoyai...nape weh...?

amazing m a r i a said...

nua : ko mmg terer bikin aku cuak kan..


nawi : haha, ni saga vs kancil

azie : ntahla, kebengongan melanda kot..hhihi