Pengikut Sejati^^

Monday, December 27, 2010

Mizah, I lebiu.. mmuaaahhh

Jah, ko ingat tak time kite skola rendah..

Ko dok sbelah aku.. time tu ko pgawas.. yelah anak Cigu Munah y garang tuu..haha

Ntah cane kite leh ade geng plak kan.. Ko, Aku, Liya, Athie, Ima, Iqa, Noor.. rindu rindu..


Time skola menengah, kite g skola nek beskal dr Pt. Tengah smpai Betak… wah, 3km lebeh tu.. aku nek beskal buruk je. Ko nek beskal cantik lebeh cket ar dari aku..


beskal ko mmg canggih Jah..

beskal aku beskal perang je Jah..

Pastu, ko lagi pandai dari aku.. aku pn pandai gak , lebeh pandai dari ko sbenanye.. tapi oleh kerana aku malas lebeh cket je dari ko tu yang ko pn jadi lebeh pandai dari aku tu..huhu. kite dok sekelas time skola menengah skali je time form 1 Bukhari.. pastu takdah.. tapi kite tetap same2 sampai form 5. Ingat lagi aku ngan scoOt cOmel kuning ko tu.. eh warne kuning ke? Aku tak ingat sgt da warne ape.. tapi mmg nostalgik la.. aku plak moto Yamaha merah.. haha. Smpai skg ade lagi.


Pas SPM, pn akhirnye result ko rupenye lebeh kurang aku je walaupn sblm2 ni ko hebat lebeh dr aku..hahaha > jahatnye aku ^^,v

Kite decide tok smbg form6 kat SMBenut.. kite sekelas.. 6 rendah ape ek name klas kite tu.. ko ingat tak? Aku cume ingat kite ni aliran sastera. Classmates kite name Azmilis, Anuar aka Bakin, Salam, Mira, Dila, Azimah Jadin, ha, tu je y aku ingat. Guru kelas kite baik je orgnye.. name nye pn aku tak ingat daa.. Tak lame tu kite join program PJKN kat Desaru 10 hari.. time tu kite dok serumah ngan Zack, Alim, Iqa n Jelita.. best gler time tu.. ko igt lagi tak family angkat kite kat Kukup tu.. aku rindu nak kesane.. ingat lagi tak kt kampung tu ade pantai.. Pantai Pantun namenye..





























Pas balik dari PJKN, dalam mase 2 mggu kite pindah skola kan.. kite pindah kat SM Tun Sardon. Kite dok sekelas lagi kat 6 rendah 1.. amk sbjek PP, SEJ..

Ko nak tau tak.. spnjg aku form 6 kat SMTS tu aku sbenanye tak paham pn ape y aku blaja..huhu.. truk gler kan. N aku tak rase best macam time kite form 6 kat SMBenut tu.. ntah ek.. aku rase cam dak2 kt SMTS kerek..huhu. tak pasal aku salahkan dorg plak…haha











Cume aku ingat time form 6 kat SMTS tu aku rapat gak ar kawan ngan Nua, Faiz n Didie Doress…

Ntah cane leh kwn rapat ngn Nua pn aku tatau sdgkan dy dak Seni.. seingat aku, aku penah tuka pakai hp dengan dy.. utk ape ek? Aku pn tak ingat..hahah

Aku kat SMTS tak lame.. dalam 3 bulan kot.. eh, yeke?

Y pasti time tu dah kire akhir taon..

Mase aku decide nak masuk UiTM, sebenanye aku rase sedeh sangat nak tinggal ko kat SMTS tuu… yela, dari SMB same2 ngan ko.. masuk SMTS pn same2 ngan ko.. tapi tibe2 aku nak tinggal ko sorang lak.. ko sedeh tak Jah? ah, ko pedulik ape kan.. ko mmg takde prasaan..huh kecik ati aku Jah..dahlah mase aku nk blak ko tak bg aku adiah ke ape ke..haha =p

Tapi aku rase mmg aku takleh carry dah form 6.. ntah ek. Dengan fikiran y tak matang time tu, aku rase aku tanak form 6 sbb aku dah tanak g skola kot.. teringat aku dgn buku Sejarah, PA, PP n segala bagai tu tebal tebal belaka.. mak aih!

Cigu suke bebel y aja PA tu sape? Y lelaki.. ade janggut n taik lalat tu.. huhu.

Cigu nsem mmg aku tak lupe name beliau.. Guru penasihat Koperasi skola, Cigu Yusli aja PP..haha

Cigu sejarah tu name ape.. tak silap aku dy tu lawak kan? Tapi bile mgenangkan buku Sejarah yang tebal gler nak mampos tu.. mmg mate aku tros tutup. otOmatik Jah, takde suis pn. krOh, krOh,, tdO!

Blaja geografi.. siap bukak kelas cam dewan.. cigu Asimat pkai mic lagi tuk bg lecture kt depan uh.. cakap kemain laju.. tak menyempat aku nk salin nota nota beliau.. tapi nota y dy bagi sume best.. pndek pndek senang nak paham. Tapi dalam volume y bnyk..haha

Cigu Hamdah si mulut laser aja BM… fonatik lah apelah… tak igat aku

Ade lagi sorg cigu BM..pmpuan.. kaye..bergaye dan bersuara kuat. sape namenye? Tak igat..huhu

Cigu aja PA pmpuan tu sape namenye? Aku ingt muke je..



















gamba2 ni sume muke ko sblm pakai SK II, jadi bese2 je la kan.. market pn tak market sangat laa..haha =p

jawenye, jaman biyen :)


Dan, jeng jeng JENG!!

HAMIZAH AZMAN telah berjaya meloloskan dirinye masuk ke UPSI..

TAHNIAH JIJAH SAYANG KU!!

Haha, da bape taon ko dok sane, baru skrg aku nk wish..hihi

Dan, aku pn dah abes diploma n Januari 2011 further dgree kt Shah Alam..

Oi, apelagi wish la weh.. bg la DSLR Canon ke ape =D

nilah hasil nye stelah memakai SK II,
sape y tak tergugat tu, mmg btol kuat iman la tuu..ahaha

Aku sentiasa doakan kejayaan ko Jah, tak kire la apepon.. smg impian ko tcapai, jodoh ko cepat sampai, nanti ko kawen, aku nk jadi pengapit tau :)


TAMMAT


foto dari : koleksi peribadi :)

6 comments:

Zaharah said...

Salam...maria,twins form 6 ko ingat lg x?? huhu..klaka la post ko kali nie...

cikgu aja BM cikgu sharifah..
Cikgu dijah yg aja Ekonomi..
aku rasa sedih ble bace entry nie...rindu korang....!__!

amazing m a r i a said...

hype..
igat la sayang ku :)
hihi

klaka ke?
ko bace la post aku y len len gak tau. sbb aku pn rase klaka jgk post y len tu.. hihi
pastu ko komen kaw kaw punye!

jgn la nanges weh.
ini sume kenangan y kite create sndri...muuuahah

Anonymous said...

aku x tgugat pn maria rgok mizah cm2....hahaha!!!ko xnk wt ke citer kiter mse form2 annassae....yeke???lupe lak???ank murid ckgu lalok,.,.,.klas annassae r kn>???haha
-ainol-

amazing m a r i a said...

ahaha, btol kuat iman ko neh =D
2 annasae? oh, ko jgn riso... akan dtg pnye citer.. aku kasi kaw2 punye.. aku msh ingat ko dgn spek itam skema ko pade waktu itu..ahaha

cikgu lalOk? mr. rosazizi mokhtar.. masih segar lagi kt kpale aku name bliau..hihi

miSs MiEzA said...

bace n3 ni mcm2 aku rasa.. sedih+terharu+rindu+kelakar pon ade aku rase la..
hahaha~ siap dgn SK II bagai. h siyes lawak weh.
ni yg buat aku makin rase rinduuuuuuu giler kat ko nih.. huhu.

btw, aku skrg ni tgh otw nak re-update blog aku. jgn lupe baca k!! <3 u..

amazing m a r i a said...

mmuuuaaahhh jijah..
hehehee =D

ok ok, aku tggu entry dari ko..