Pengikut Sejati^^

Tuesday, February 16, 2010

PengalamanKU sbg SI PENYEMBELIH AYAM.. keOk2~





Buat pertame kalinye maria menyembelih ayam..




Jantan atau betina ayam tersebut masih diragui..haha. rasenye betina kOt..

Biasenye kalo kat uma maria mesti jadi assistant kpd abah je. Tukang pegang ayam mase dsembelih. Kali ni diri sendiri g sembelih ayam.. cuak betol..

Alhamdulillah, ade jgk orgnsasi y nak bt kursus pyembelihan.


ini atilia, duta program..huhu

Hukumnye fardhu kifayah ni.

Kolej tenggol n unit koko uitm y anjurkan. Bagus2. Lagi2 kpd student lelaki. Y pmpuan cam maria ni pn rase tcabar gak. Nak sembelih gak. 2 ekor maria sembelih. Ayam y pertama sah n kepala ayam mmg putus trus dari badannye..hehe. Ayam kedua plak tak sah..huu. sedih btol . kesian ayam tu dah tak bleh dmakan. Mase maria smbelih tu ayam tu byk sgt gerak, aktif sgt…

Sblm sesi sembelih ayam tu, ustad2 ni sembelih sekor kambing, sumbangan dr staff2 uitm ni jgk. Buat ptame kalinye jgk maria tgk kambing dsembelih.. bnyk btol darahnye..

Lepas sume binatang2 y halal tu dsembelih, sesi cabut mencabut bulu pn dlakukan..hehe


Jawatankuasa Perwakilan Kolej Kapas =)


Pelbagai aksi n kerenah si tukang pncabut bulu…hehe

Mmg meriah la mse tu.

Pastu kitorang REWANG masak sup, kari… tak ingat ape lagi y dmasak~

Waktu tu tgahari jadi makan free lah kami pade hari tu.. ALHAMDULILLAH

Malas nk citer lebih, layan jela gmb2 ni.. wassalam

12 comments:

fik-autoz said...

seronoknya dpt blaja sembelih ayam,hehe..walaupun fardhu kifayah,oklah blaja sbgai ilmu kan.

amazing m a r i a said...

yup. alhamdulillah =)
heh, tau tak smbelih nih..

fik-autoz said...

uish...takut la,xpnah lg..cuma tlg pgang aym jer..huhu

amazing m a r i a said...

cube n blaja laaa..
best :)
pglaman =))

deris_2287 said...

make aye tau lorh...

deris_2287 said...

???

amazing m a r i a said...

deris Oi.. aku pn tau kalo stakat mkn ayam je..hehe
nyum!

Ayam^_^Jantan said...

kokokokkkkkkkkkkkkkkkk :))

amazing m a r i a said...

ayam jantan : kokok jgk..hheee

Ayam^_^Jantan said...

hehehehe ... ini saudara kembarnya ayam yang kau sembelih ... klepekk .. klepeeekkk ...

amazing m a r i a said...

haha, sape anda ek..

Ayam^_^Jantan said...

Saudaramu fillah negeri tetangga...:)